MUNGKIN RAMAI YANG TERTIPU MENGAPA BAYI PENGEMIS SELALU TIDUR DARI PAGI HINGGA PETANG?BACA INI!!

Berhampiran stesen di sebuah bandar besar duduk seorang wanita dengan usia yang tak diketahui. Rambutnya kotor, kepalanya tertunduk dalam kesedihan.

Wanita itu duduk di lantai kotor dan di sebelahnya terletak sebuah beg. Dalam beg itu orang melemparkan duit. Di tangan wanita itu pula, tidur seorang bayi berusia dua tahun. bayi itu juga berpakaian kotor.Banyak orang yang lalu akan memberikan duit.

Kami selalu merasa kasihan pada orang yang kurang bernasib baik. Kami bersedia untuk memberikan orang-orang malang itu kemeja terakhir kami, duit terakhir kami di dalam beg tanpa ragu-ragu.Aku berjalan melewati seorang pengemis selama satu bulan.

Tidak memberikan wang, kerana saya tahu bahawa ini adalah geng yang dikendalikan dan wang yang dikumpul oleh pengemis akan diberikan kepada sesiapa yang mengawal pengemis di kawasan tersebut, orang-orang yang mempunyai banyak harta mewah dan kereta.Sebulan kemudian, saya berjalan melewati pengemis, ketika itu saya merasa pelik.

Saya di persimpangan yang sibuk, menatap bayi, berpakaian seperti biasa yang sangat kotor. Saya menyedari bahawa itu adalah suatu perkara yang pelik, termasuk seorang anak kecil di sebuah stesen yang kotor dari pagi hingga petang.

Bayi itu tidur. Tidak pernah menangis atau menjerit, selalu tertidur, menanam wajahnya di lutut seorang wanita yang disebut ibunya.Apakah salah satu daripada anda mempunyai anak-anak antara usia 1 hingga 3? Adakah anda ingat bagaimana mereka tidak dapat tidur lebih dari 2 jam pada suatu masa? Namun, anak-anak ini selalu tertidur.

SELALU! Oleh kerana itu kecurigaan saya bertambah.“Kenapa dia (bayi) tidur sepanjang masa?” Aku bertanya kepada pengemis sambil menatap bayi.Pengemis berpura-pura tidak mendengar pertanyaan saya.Dia menunduk dan menyembunyikan wajahnya di kolar jaket lusuh nya.

Saya mengulangi soalan itu.Wanita itu melihat ke atas, melihat saya, seakan kesal dengan soalan saya.“B * ngs * t”, bibirnya bergumam.Di belakangku datang seseorang meletakkan tangannya di bahuku. Aku menoleh ke belakang. Seorang lelaki tua itu melihat saya tidak bersetuju“Apa yang anda inginkan darinya?

Kamu tidak melihat seberapa keras kehidupannya ?.” Dia mengambil beberapa syiling dari poketnya dan melemparkannya ke poket pengemis tersebut.Pengemis itu menunjukkan raut wajah wajah berterima kasih dan kesedihan pada umumnya.

Orang itu melepaskan tangannya dari bahuku dan berjalan keluar dari stesen.Hari berikutnya aku menelefon teman. Dari rakan saya, saya berjaya menemui bahawa pengemis itu adalah suatu perniagaan, walaupun kelihatan spontan, jelas terancang dan diawasi oleh lingkaran organisasi kejahatan.

Anak-anak yang digunakan adalah anak hasil “menyewa” dari keluarga penagih alkohol, atau hasil penculikan. Saya memerlukan jawapan atas soalan saya – mengapa bayi tidur?Dan saya mendapatkannya. Rakan saya berkata kepada saya dengan suara tenang, “Mereka diberikan heroin, atau vodka”Aku tercengang.

“Siapa yang diberikan heroin atau vodka ?!”Dia menjawab, “Anak itu, sehingga ia tidak berteriak.Wanita itu akan duduk sepanjang hari dengan dia, bayangkan bagaimana anak itu mungkin bosan?”Untuk menjadikan bayi tidur sepanjang hari, dia diberi vodka atau ubat-ubatan. Sudah tentu, badan-badan kanak-kanak tidak dapat mengatasi bahan-bahan keras ini.

Dan kanak-kanak sering terbunuh. Perkara yang paling dahsyat – kadang-kadang kanak-kanak mati semasa “hari kerja”. seorang “ibu” mesti memegang mayat seorang anak kecil di tangannya sehingga malam. Inilah peraturannya.

Dan oleh orang-orang yang berpindah akan diberikan sedikit wang kepada poket para pengemis, dan percaya bahawa mereka melakukan perbuatan baik. Membantu ibu tunggal. Keesokan harinya saya berjalan berhampiran stesen yang sama.

Saya membawa identiti kewartawanan, dan saya bersedia untuk perbualan yang serius. malangnya ceramah itu tidak berfungsi. Walau bagaimanapun, ini berlaku:Seorang wanita duduk di atas lantai dan di tangannya seorang anak kecil. Saya bertanya soalan tentang sijil kelahiran kanak-kanak, dan yang paling penting, di mana budak lelaki itu semalam bahawa dia diabaikan.

Tingkah laku saya telah dibantah oleh orang yang lewat. Saya diberitahu bahawa saya gila kerana berteriak pada pengemis miskin dengan seorang kanak-kanak. Pada akhirnya, saya telah dibawa keluar dari stadium dalam keadaan tercela. Satu-satunya perkara yang tersisa adalah memanggil dasar. Apabila polisi tiba, pengemis dengan bayi itu telah hilang.

Bila anda melihat seorang wanita dengan seorang kanak-kanak, mengemis, berfikir sebelum anda menderma. Fikirkan tentang hal itu, jika bukan kerana ratusan ribu pemberi sedekah, perniagaan seperti ini sudah mati.Perniagaan akan mati dan bukan kanak-kanak.Jangan melihat kanak-kanak yang sedang tidur dengan kasih sayang.

Lihat seram. Kerana anda membaca artikel ini, anda tahu sekarang mengapa kanak-kanak tersebut tidur di tangan pengemis.Sila kongsikan artikl ini. Dan ketika anda memutuskan lagi untuk menyumbang kepada pengemis, ingat bahawa amal yang anda lakukan boleh jadi kematian bagi kanak-kanak kecil yang lain.

Sumber: islamsyurgaku92

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*